Agrarisch taxateur gezocht? Boerderijmakelaar voor realistische taxatierapporten!


Bent u opzoek naar een agrarisch taxateur? Dan bent u van harte welkom bij Boerderijmakelaar. Een gespecialiseerde agrarisch taxateur is moeilijk te vinden, aangezien het taxeren van landelijke gebieden geen eenvoudige opgave is. Met ervaring en expertise wordt het mogelijk om een realistisch taxatierapport op te stellen. De agrarische sector met onder andere de waardebepaling van grond, dieren en machines is een uniek vak. Boerderijmakelaar heeft daarom ervaren agrarisch taxateurs in dienst die graag voor u klaarstaan. Benieuwd naar onze mogelijkheden? Bezoek dan onze website of neem gelijk contact met ons op!

Agrarisch taxateur Boerderijmakelaar

Onze specialisten taxeren wekelijks verschillende boerderijen, landhuizen en woningen in buitengebieden. De agrarisch taxateurs van Boerderijmakelaar zijn erkende experts die de markt als geen ander kennen en weten hoe zij specifieke bedrijven op hun waarde dienen te taxeren. Eén van onze taxateurs is zelf varkensboer en weet hierdoor als ervaringsdeskundige hoe onder andere varkensbedrijven eerlijk getaxeerd kunnen worden. Het inschakelen van een agrarisch taxateur doet u niet zonder reden. Een veel voorkomende reden is bedrijfsovername of bedrijfsopvolging. Daarnaast komt een bedrijfsbeëindiging regelmatig voor (van zakelijk naar privé) of het omzetten naar een andere rechtsvorm. In al deze situaties is het belangrijk om de exacte waarde van uw landelijk bezit volstrekt duidelijk op papier te hebben staan. Uiteraard worden taxaties ook uitgevoerd bij mogelijk verkoop of aankoop. Een taxatierapport is een zwaarwegende factor of de uiteindelijke koop of verkoop door zal gaan.

Agrarisch taxatierapport en kosten

Een gespecialiseerd agrarisch taxateur let op diverse factoren die de waarde van het agrarisch bezit beïnvloeden. Denk hierbij onder meer aan de onderhoudstoestand, oppervlakte, bouwkundige kwaliteit, inhoud en de energiezuinigheid van gebouwen. Uiteraard spelen overige factoren als de ligging en omgeving, de huidige marktsituatie, bodemrecht en overige wetten- en regelgeving een belangrijke rol en worden daarom meegenomen in het taxatierapport. De kosten van het inschakelen van een agrarisch taxateur bij Boerderijmakelaar kunnen variëren op basis van uw wensen. De kosten voor het opstellen van een taxatierapport inclusief btw beginnen bij ons vanaf €375,-. Na uw aanvraag plannen wij binnen enkele dagen een kennismakingsgesprek in, waarna wij direct voor u aan de slag gaan. Doorgaans worden agrarische taxaties binnen zes werkdagen afgerond. Dit rapport is vervolgens te gebruiken bij hypotheekverstrekkers en financiële dienstverleners in Nederland. Op het taxatierapport wordt een controle uitgevoerd door een externe instantie, zoals de NWWI en Taxateursunie. Alle taxateurs van Boerderijmakelaar voldoen aan de strikte kwaliteitseisen waar jaarlijks een hercertificering op volgt.

Voordelen inschakelen agrarisch taxateur bij Boerderijmakelaar:

  • Jarenlange ervaring
  • Gespecialiseerde taxateurs die voldoen aan strenge eisen
  • Jaarlijks hercertificering
  • Luisteren goed naar uw wensen
  • Snelle uitvoering werkzaamheden
  • Realistisch en betrouwbaar
  • Op de hoogte van alle actuele (wettelijke) ontwikkelingen
  • Complete taxatie
  • Voor diverse andere makelaarsdiensten 

Bent u nog opzoek naar een agrarisch taxateur? Wees dan verstandig en kies voor Boerderijmakelaar. Met jarenlange ervaring en een groot netwerk in het Oosten van Nederland staan wij graag voor u klaar. Benieuwd naar meer informatie over onze diensten en andere mogelijkheden? Bezoek dan gelijk onze website: noaber.nu. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Ons team staat dagelijks voor u klaar om al uw vragen over koop- en verkoop te beantwoorden.