Bespaar veel tijd dankzij de juiste facturatie software


Als ondernemer heb je een beperkte hoeveelheid tijd tot je beschikking. Als je een hele dag niets doet, dan lijkt het vaak alsof je zeeën van tijd hebt om van alles te ondernemen. De uren kruipen voorbij en het lijkt dan ook alsof een dag heel lang duurt. Als ondernemer heb je hier nooit last van. Een uur voelt eerder als een minuut en een uur vliegt dan ook voorbij. Als je je werkdag begint, dan heb je vaak een x aantal taken die je wilt uitvoeren en die je dus in de juiste volgorde over de dag moet uitspreiden. Veel ondernemers merken echter dat een dergelijke planning bijna nooit stipt valt uit te voeren. Ten eerste duurt een taak altijd langer dan je had verwacht, ten tweede gaat de tijd aanzienlijk sneller dan je had gehoopt en ten derde krijg je als ondernemer altijd te maken met onvoorziene taken en interrupties. Er kan een klant binnen stappen, je kunt een telefoontje krijgen, een lunch kan net even iets langer duren en voor je het weet is de dag alweer ten einde. Daarom is het van groot belang dat je bepaalde taken kunt automatiseren. Vooral wat betreft de administratie is het van belang dat je niet teveel hooi op de vork neemt, want dat kost allemaal kostbare tijd. Als je zelf de hele boekhouding doet, dan ben je daar zo een dag of dagdeel mee bezig. En het is ook niet zo dat je daarna klaar bent, want elke dag komt er nieuwe data binnen die je in de boekhouding moet verwerken. Daarnaast heb je te maken met het opstellen en versturen van facturen. Als je elke factuur individueel opnieuw moet gaan maken, dan ben je daar natuurlijk enorm veel tijd aan kwijt. Het is dan ook verstandig om hiervoor gewoon de juiste facturatie software te gebruiken. Met deze facturatie software heb je de templates van de facturen al klaar. Je hoeft dan alleen nog even de specifieke details in te vullen. Mocht het een bestaande klant zijn, dan is alles opgeslagen en hoef je alleen maar even de klant te selecteren. Ook voor het versturen van herinneringen is facturatie programma natuurlijk ideaal. Helemaal als deze facturatie software automatisch een herinnering de deur uit stuurt op het moment dat de betalingstermijn is overschreden. Op deze manier kun jij immers je tijd besteden aan andere dingen en hoef je niet constant te controleren of het geld al binnen is en of je herinneringen moet versturen. Daarnaast is het uiteraard enorm handig om gebruik te maken van een facturatie programma vanwege het overzicht. Je hebt immers alles wat betreft de betalingsgegevens, klantgegevens en facturaties samen in 1 overzicht.

Waar kan ik terecht voor professionele facturatie software?

Mocht je op zoek zijn naar de juiste facturatie software voor jouw onderneming, dan kun je terecht bij Faktum Factuur. Je kunt je facturen met de facturatie software van Faktum Factuur zelf vormgeven met bijvoorbeeld het logo van je onderneming. Daarnaast is de facturatie software heel eenvoudig in gebruik. Het werkt op een intuïtieve manier, zodat zelf mensen die niet graag met computers werken eenvoudig gebruik kunnen maken van deze facturatie software. Mocht je twijfelen, dan kun je de software maar liefst 60 dagen gratis uitproberen. In deze tijd kun je bekend raken met de software en ontdekken of het je leven als ondernemer inderdaad makkelijker maakt.

Enkele functies op een rij

Je kunt de software gebruiken voor verschillende doeleinden. Op de site van faktumfactuur.nl vind je alle functies op een rij. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Offertes
  • Pakbonnen
  • Orderbevestiging