Sterke magneten kopen?


Wil je iets ophangen aan een magneetbord of een koelkastdeur? Dan heb je natuurlijk magneten hier voor nodig. Dat geldt ook als je zelf bijvoorbeeld een muur beschilderd hebt met magnetische verf. Het grote voordeel van magnetisme is dat je dingen op kunt hangen zonder dat je ze beschadigd, wat bijvoorbeeld met een prikbord en prikkers wel het geval is. Een nadeel is echter dat als kracht van de magneet niet sterk genoeg is in vergelijking met de dikte van bijvoorbeeld de kaart die je op wilt hangen, dat deze nog wel eens er af wil vallen. Om zeker te weten dat alles blijft hangen, heb je dus sterke magneten nodig.

Genoeg magnetische kracht

Er zijn veel verschillen als het aankomt op de magnetische kracht van magneten. Sommige exemplaren plakken als het ware maar een klein beetje, terwijl anderen juist ontzettend sterk zijn. De varianten met weinig kracht zijn vaak voldoende als je een enkel papiertje op wilt hangen aan een echt magneetbord. Maar wil je ze gebruiken op magnetische verf, dan zul je merken dat ze hier vaak gewoon te weinig kracht voor hebben. Datzelfde probleem zul je ervaren als je wat dikkere of zwaardere dingen op wilt hangen. Een dubbele kaart hang je niet op met een eenvoudige magneet met weinig magnetische kracht. Voor zulke zaken heb je magneten nodig die erg sterk zijn. In de meeste gewone winkels zul je deze echter niet kunnen vinden, daar vind je vooral exemplaren met een lagere aantrekkingskracht. Vaak kom je er echter pas thuis achter dat ze niet zo sterk zijn als jij zou willen. Dat is jammer, want dan kun je de magneten maar beperkt inzetten. Als je er zeker van wilt zijn dat de de magneet die jij koopt sterk genoeg is, moet je naar magneetgigant.nl gaan.

Groot aanbod sterke magneten

Bij deze winkel vind je namelijk een groot aanbod op dit gebied. Zij bieden veel verschillende opties, zoals:

  • potmagneten
  • ferrietmagneten
  • neodymium magneten

Wat ze echter als overeenkomst hebben, is dat ze allemaal erg sterk zijn, zodat ze veel gewicht kunnen dragen. Je vindt bij hen zelfs extra sterke varianten, die een gewicht van wel 45 kilo aankunnen! Maar niet alleen op dit gebied bieden zij veel mogelijkheden, ze bieden hun producten ook in veel verschillende maten en vormen aan. Zo kun je bij hen terecht voor heel kleine magneten die nog geen halve centimeter groot zijn en tegelijkertijd toch voldoende kracht hebben om heel veel zaken vast te kunnen houden. Ze bieden deze ook in verschillende vormen, zoals schijven, blokjes, kogels en staafjes. Dit zijn dan varianten die er eenvoudig uitzien, het is gewoon puur de magneet en meer niet. Wil jij dat ze er leuk uitzien en bijdragen aan de sfeer in de ruimte? Kies dan voor een van de leuke magneten. Ze bieden exemplaren van hout, kunststof, glas en metaal. Bijvoorbeeld in de vorm van een dobbelsteen of een kikker. Of met een leuk plaatje er op. Zo heb je bij magneetgigant dus echt heel veel keus, ook voor jou hebben ze de ideale magneet op voorraad!

Lees meer…