Hennepolie kopen om pijn te bestrijden?


Hennep, je hebt er ongetwijfeld wel eens van gehoord. Waar kun je hennepolie kopen en wat is precies de werking? Om die vragen te kunnen beantwoorden is het wellicht interessanter om eerst eens wat dieper op het onderwerp in te gaan. Wat is hennep en waar komt hennep vandaan? Als jij weet wat hennep is dan weet jij ook wat je koopt als je besluit om hennepolie te gaan kopen. Een algemene introductie volgt daarom dan ook nu. 

Wat is hennep?

Misschien is het helemaal niet bekend voor je wat hennep is. Hennepolie kopen kan dan misschien spannend zijn omdat jij niet weet wat je in huis haalt. Hennep is een eenjarige plant uit de hennepfamilie. De hennep is tweehuizig en bloeit met bloemen die groenachtig zijn. Je hebt mannelijke soorten en je hebt vrouwelijke soorten. De mannelijke soorten zijn meeldraadbloemen, deze staan in pluimen. De vrouwelijke versie van de hennepplant wordt een stamperbloem genoemd. De stamperbloemen staan in de badoksels in aren. Soms kan een plant een hermafrodiet worden. Dit hangt af van verschillende factoren. Dit is weer anders de normale hennepplant. Tweeslachtigheid of hermafroditisme is het verschijnsel dat een orgasme zowel de mannelijke als vrouwelijke geslachtsorganen heeft. Leuk weetje is ook dat hermafrodiet is afgeleid van de Griekse god Hermaphroditus. Indien een tweeslachtig organisme zichzelf kan voorplanten met alleen de eigen cellen dan is er geen sprake meer van een hermafrodriet. Dan is er namelijk geen sprake van zowel vrouwelijke als mannelijke geslachtsorganen, maar dan is sprake van een organisme dat maagdelijke voortplanting kent. Dit wordt met andere woorden ook wel parthenogenese genoemd. Ken je wandelende tak nog? Dat is waarschijnlijk een van de belangrijkste voorbeelden. In tegenstelling tot hennep komt er bij de mens geen volledige tweeslachtigheid voor. En wat zijn precies nuttige plantendelen als het om hennep gaat? Dat zijn onder meer de volgende:

  • Zaad
  • Vezels
  • Houtachtige delen

Hennepzaad is voedzaam en daarnaast ook eetbaar voor de mens en ook voor het dier. Uit zaad kan namelijk hennepolie worden geperst. De vezels daarnaast zijn van de bast. Deze zijn erg sterk en kunnen gemakkelijk van de plant worden getrokken zolang ze niet zijn opgedroogd. Totdat ze opgedroogd zijn kun je ze dus makkelijk van de plant aftrekken. En wist je dat een dergelijke plant voor ongeveer 60% uit houtachtige delen bestaat en dat deze kunnen worden gebruikt als stro voor onder andere paarden? Deze houtachtige delen worden daarnaast ook gebruikt bij het bouwen met hennep en kalk. 

Hennepolie kopen: wat is precies de werking? 

De werking van hennepolie,  de een denkt dat het schadelijk. is, de ander denkt dat het illegaal is om hennepolie te kopen en dat het daarom niet mag worden gebruikt. Hennepolie kopen, wat is precies de werking? Gelukkig is veel al bekend hieromtrent. Hennepolie kopen doe je natuurlijk niet zomaar. Medicinaal gebruik in de vorm van cannabis is in veel landen toegestaan, in ons land wel op doktersrecept. Er is bewijs dat medicinale cannabis kan helpen bij pijn door kanker of aids, bij verminderde eetlust en erge misselijkheid veroorzaakt door een ziekte. Daarnaast zou het ernstige spierkrampen kunnen verminderen. Des te meer reden om hennepolie te gaan kopen!