Leibomen online kopen is zeer eenvoudig


Voor ons gerestaureerde huis hebben we ervoor gekozen om leibomen online te kopen via bomenweb. We hebben ongeveer anderhalf jaar geleden een oude woning gekocht die ik relatief slechte staat was. Om de woning in zijn oude gloriedagen te laten herleven hebben we ervoor gekozen om het huis te restaureren, zodat het huis een echte blikvanger wordt in het dorp waar we wonen. We zijn er behoorlijk in geslaagd om de oorspronkelijke uitstraling te benaderen en dat komt mede door de foto’s die we gevonden hebben in archieven die we onderzocht hebben voordat we aan de restauratie zijn begonnen. Op de foto’s is duidelijk te zien dat er zowel voor het huis als achter het huis diverse leibomen stonden. Dit is een detail dat we ook graag weer terug wilden laten komen bij het huis en daarom hebben we besloten leibomen online te kopen via Bomenweb.nl. Door de keus in leibomen hebben we hier de bomen gevonden die we wilde en deze leibomen online kunnen bestellen, waarna ze bij ons gerestaureerde huis konden worden afgeleverd.

Diverse leibomen online kopen

Toen we onderzoek hebben gedaan hebben we niet kunnen vinden welke leibomen er bij het huis stonden. Op de foto van de voorkant van het huis hebben we in ieder geval kunnen opmaken dat daar een zestal sierappels heeft gestaan. Dit konden we mede zien door één foto waarop de bomen fruitdragend waren. We hebben toen direct besloten in ieder geval deze leibomen online te kopen. Achter het huis hebben echter ook leibomen gestaan, zowel langs het terras als langs de oude muur waar een moestuin aan gelegen is geweest. Hier zijn wel foto’s van, maar die zijn van dusdanige kwaliteit dat we hierop niet kunnen uitmaken wat voor leibomen het zijn geweest. Wel kunnen we zien dat het niet allemaal dezelfde leibomen zijn geweest. We hebben overdacht om toen toch maar diverse leibomen online te komen, namelijk:

  • De leipeer Conference
  • De leiappel Elstar
  • De leiplataan
  • De leilinde

De leifruitbomen die we hebben aangeschaft zijn bedoeld voor de afscheiding van de moestuin met de siertuin. Aan weerszijde van het pad dat tussen de tuinen doorloopt komend de bomen het beste tot hun recht en omdat we op de foto wel konden zien dat de bomen om en om verschillend waren, hebben we de leiappel en de leipeer met elkaar afgewisseld. Gelukkig hebben we hiervoor een groot aantal leibomen online kunnen kopen, want het is een grote tuin, maar het resultaat is echt verbluffend. We benaderen hierdoor echt de historische uitstraling van het huis.

Keuze voor leibomen vanuit praktisch oogpunt

We hebben ervoor gekozen om via Bomenweb.nl de leibomen online te kopen, omdat het een behoorlijke hoeveelheid bomen is. Daarnaast heeft de restauratie ons dusdanig veel tijd gekost, dat we simpelweg geen tijd hadden om voor elk element naar een winkel of groothandel te rijden. Dit soort bomen moet je ook niet bij een lokale groenmarkt willen aanschaffen, maar bij een echte specialist en, net als bij Bomenweb.nl, zijn de prijzen daar ook naar. We hebben deze leibomen online kunnen kopen tegen zeer goede prijzen. Achter het huis, tussen het terras en de tuin, pronken nu een mooi aantal leiplatanen, die in de zomer voor veel verkoeling zorgen en de leilindes zijn gekomen als afscheiding tussen de tuin en de achterliggende weide. Hierdoor behouden we de zichtlijnen en benaderen we de oorspronkelijke werkelijkheid van de tuin zoals die was bij oplevering van het huis. Nu we helemaal klaar zijn met de restauratie van zowel het huis als de tuin en in het huis wonen zijn we echt heel erg tevreden met het resultaat.