Djembe workshop


Een tijd terug hebben wij met collega’s een Djembe workshop gevolgd en dit was echt ontzettend leuk om te doen! Zelf speel ik al jaren een muziekinstrument, dwarsfluit, maar aan percussie had ik mij nog nooit echt gewaagd. Ik vond het heel erg leuk om hier nu eens mee aan de slag te gaan, om eens een heel ander onderdeel van de muzikale wereld te verkennen! Het is toch wel iets anders of jij je puur op ritmes moet richten, of dat je juist meer gericht bent op zaken als het creëren van mooie melodieën en goede tonen. De Djembe workshop was wat mij betreft echt heel erg geslaagd, ik heb er veel van geleerd en ik vond het ook heel leuk om samen te doen met mijn collega’s! En niet alleen ik vond het heel erg leuk, ik heb eigenlijk niemand horen zeggen dat hij of zij het niet leuk had gevonden. Het leuke van samen muziek maken, is dat dit over het algemeen een ontspannen sfeer oproept. Het fijne van percussie is bovendien dat je er meteen mee aan de slag kunt gaan. Je hoeft niet eerst vingerzettingen te leren of te ontdekken hoe je moet blazen, maar je kunt gewoon beginnen met slaan. Tijdens de Djembe workshop leer je vervolgens hoe jij je handen het best kunt plaatsen en hoe je verschillende klanken kunt krijgen door op verschillende plekken te tikken.

Djembe workshop als teambuildingsactiviteit

Wij volgden als collega’s een Djembe workshop als teambuildingsactiviteit. We doen wel vaker van dergelijke dagen, maar deze was wat mij betreft het meest geslaagd. Vaak komt er heel veel praten kijken bij teambuilding en dat is nu net waar ik niet zoveel zin in heb, ik houd ervan gewoon aan de slag te gaan. Tijdens de Djembe workshop kon dit, we mochten gewoon beginnen, na een korte uitleg over hoe de instrumenten te gebruiken. Het leuke is dat je ondertussen toch echt aan teambuilding doet. Door samen muziek te maken, ben je namelijk heel erg bezig met goed naar elkaar luisteren, anders kun je niet samen een muziekstuk goed ten gehore brengen. Tegelijkertijd is het zo dat een ieder zijn of haar eigen ritme krijgt en dat je er samen voor moet zorgen dat het als een geheel klinkt. Op elkaar inspelen en elkaar de ruimte geven zijn daarbij ook van belang. Met andere woorden, tijdens een Djembe workshop ga je echt op een leuke en speelse manier aan de slag met teambuilding.

Meer mogelijkheden

De Djembe workshop die wij hebben gevolgd, werd gegeven door De Beat. Ik heb even op hun website debeat.com gekeken en zag toen dat zij voor veel verschillende groepen en gelegenheden dagen verzorgen. Zij bieden programma’s voor:

  • bedrijven: workshops, teambuilding, optredens tijdens conferenties
  • scholen: lessen, optredens, educatie projecten
  • particulieren: optredens voor feestelijke gelegenheden, persoonlijke ontwikkeling

Zelf was ik natuurlijk heel enthousiast en ik was toevallig dit jaar aan de beurt om onze familiedag te organiseren. Ik dacht er dan ook meteen aan om dit keer voor een Djembe workshop te kiezen. Ik heb hiervoor contact opgenomen met De Beat en dit ook meteen geregeld! Het leuke hiervan, vond ik, is dat echt iedereen er aan mee kan doen, van jong tot oud. Er zijn geen speciale fysieke vaardigheden voor nodig. Het is bovendien leuk om te doen en fysiek niet al te inspannend. Je kunt het bovendien ook prima doen zonder dat je heel veel muzikale kennis hebt. Ik ben dus echt enthousiast over de Djembe workshop van De Beat en ik ben er van overtuigd dat jij dit ook zult zijn!