Geen zin in seks


Ik heb al jaren een lieve, zorgzame vrouw. We zijn in 2010 getrouwd en genieten elke dag samen van het leven. Ik schrijf dit stuk omdat ik onlangs een artikel onder ogen kreeg waarin een pas getrouwde man aangaf dat zijn vrouw plotseling geen zin in seks meer had. Dat gebeurde na de bevalling van hun zoon. Ik wil deze man op het hart drukken dat dit heel normaal is: wij zijn zelf ook door een soortgelijke periode gegaan. Daarin doorliepen we een aantal fases:

  • Een paar maanden bijkomen
  • Jezelf terugvinden
  • Weer dichter bij je partner

Nadat mijn vrouw was bevallen van onze eerste dochter, was ze moe en druk in haar hoofd. Ze had geen zin in seks, wat ik heel begrijpelijk vond. Ik moet zeggen dat dit in de eerste periode ook voor mij gold. Ik had eigenlijk geen idee wat ik met mezelf aan moest. Ik was vader, maar wat betekende dat nou precies? Je bent op zoek naar jezelf en daardoor is het niet heel vreemd dat de fysieke relatie even op een laag pitje komt te staan. Om een gegeven moment gaf mijn vrouw zelf aan dat ze weer meer fysiek contact wilde, maar dat ze er soms gewoon geen zin in seks had. Dat had niets te maken van de fysieke aantrekking, maar gewoon met de drukte in haar hoofd. Omdat ik daar ook mee worstelde, zijn we toen op zoek gegaan naar professionele hulp. We kwamen terecht bij Oh My Goddess, een bedrijf dat zich specialiseert in sensualiteit en seksualiteit na het moederschap. Op hun site, https://ohmygoddess.nl/geen-zin-in-seks/, vind je meer informatie over hun werkwijze en kun je meteen contact opnemen. Je kunt langskomen voor een kennismakingsgesprek, of je begint gelijk met een coachingstraject. Tijdens dit traject kwamen we er samen achter waarom we beiden even geen zin in seks hadden.  

Geen zin in seks, dan niet!

Seks moet leuk zijn en je moet er van genieten. We leggen onszelf als mens soms te veel druk op om te presteren, terwijl we daarmee de lat alleen maar hoger leggen. Heb je dus geen zin in seks, ga dan andere leuke dingen met elkaar doen. Ga samen uit eten, ga een avondje naar de bioscoop of doe een stedentrip. Vind jezelf terug en kom daardoor weer dichter bij je partner. De fysieke connectie volgt dan vanzelf. Om de zin in vrijen terug te krijgen, moet je daar vooral niet te veel nadruk op leggen. Ik vond dat mijn vrouw en ik tijdens het traject beter inzicht kregen in elkaar. Ik had die eerste paar maanden veel moeite gehad met het vaderschap, maar zij net zo goed met het moederschap. We konden elkaar daar juist in helpen, want we vonden allebei dat de ander het heel goed deed. Door dat uit te spreken ontstond een stukje vertrouwen: ‘we komen er samen wel uit!’. Die realisatie bracht ons weer dichter bij elkaar. Destijds hadden we beide geen zin in seks, tegenwoordig is onze fysieke relatie weer als vanouds!

Een professioneel coachingstraject

We zijn allebei zeer tevreden met de manier waarop bovenstaand bedrijf ons heeft geholpen. Tijdens het traject ga je aan de slag met jezelf en probeer je de rust in je hoofd weer terug te vinden. Het duurt een paar sessies voor je begrijpt waar je naar op zoek bent, maar wanneer je dat vindt, dan is alles ineens weer als vanouds. Mannen, als je vrouw even geen zin in seks heeft, zoek daar dan niet te veel achter. Misschien heb je wel wat grijze haren gekregen, maar dat maakt in een goede relatie geen klap uit!