Een online werkplek voor de medewerkers


Het afgelopen jaar onderzochten wij de voordelen van een online werkplek. Veel van onze medewerkers hadden aangegeven dat ze vaker thuis wilden werken. Bovendien kunnen ze op deze manier ook onderweg toegang tot het netwerk hebben. Na gesprekken bij verschillende  bedrijven besloten wij om samen met ICT Spirit een online werkplek op te zetten. Bij het bedrijf waar ik werk pak ik vaak speciale ICT-projecten op en vind dit erg leuk om te doen. Wij proberen constant te innoveren en te luisteren naar de behoeften van onze klanten, maar ook van onze medewerkers. Veel medewerkers hadden aangegeven dat ze vaker thuis willen werken, maar niet volledig toegang tot het netwerk en de systemen hebben. Voor verschillende functies is deze toegang noodzakelijk om thuis te kunnen werken. Ook gaven diverse collega’s aan dat ze vaak bij klanten zijn, of onderweg naar hen en niet de benodigde toegang hebben. Wij willen in het bedrijf de medewerkers tegemoet komen en daarom besloten wij om een online werkplek te onderzoeken. Ik heb in het verleden vergelijkbare project uitgevoerd en het was niet meer dan logisch dat ik dit ook op mij zou nemen. Ik had de eisen en het budget besproken met de directie en hiermee ging ik op zoek naar bedrijven die ons konden adviseren. 

Samen met ICT Spirit een online werkplek opgezet 

Ik kwam diverse bedrijven tegen die gespecialiseerd zijn in het opzetten van een online werkplek en alle voor- en nadelen weten. Ik ging met een aantal bedrijven in gesprek, om te onderzoeken wat zij voor ons konden doen. Een van de bedrijven waar ik mee sprak was ICT Spirit. Dit bedrijf is gespecialiseerd in ICT oplossingen en heeft al vele bedrijven geholpen met hun problemen. Toen ik ons idee met een van hun adviseurs besprak, was het direct duidelijk dat zij wisten hoe ze ons konden helpen. Bovendien zitten er meer voordelen aan dan wij hadden verwacht. Wij maakten ons van te voren zorgen over de veiligheid, maar het blijkt dat een online werkplek vaak veiliger is, omdat het gemakkelijker te monitoren is. Ook kan het voordelen opleveren voor de rekenkracht van de machines en dit is voor diverse medewerkers belangrijk. Na diverse gesprekken bleek ICT Spirit de beste keuze voor het opzetten van een online werkplek. Zij hebben de benodigde ervaring en het project zou via hun binnen het budget blijven.     

Wij zijn helemaal om

Sinds een aantal maanden zijn wij om en werken veel van onze medewerkers in de cloud. Het was een groot project en ICT Spirit heeft ons voortreffelijk geholpen. Diverse investeringen waren noodzakelijk, maar wij hopen in de toekomst kosten te kunnen besparen. Een aantal van onze medewerkers moesten wennen aan de aanpassingen, maar nu krijgen wij voornamelijk positieve reacties. Voor het opzetten van een online werkplek kunnen wij ICT Spirit aanraden.

  • Ze zijn gespecialiseerd in ICT oplossingen en hebben veel ervaring
  • Zij konden het project binnen het budget opleveren
  • Er zitten veel voordelen aan werken in de cloud
  • Wij verwachten kosten te besparen in de toekomst
  • Veel medewerkers zijn positief over werken in de cloud