Projectmanagement: Hoe kan het effectiever?


Moet jij altijd veel projecten tegelijk bijhouden, plannen en factureren? Dan is het slim om een programma te gebruiken voor projectmanagement, zoals die van teamleader. Dit programma is ontwikkeld om jou te helpen meer tijd over te houden en bovendien meer overzicht te geven in hoe de zaken ervoor staan. Zeker ondernemers of bedrijven die constant meerdere lopende projecten hebben hebben veel baat bij dit programma, want het levert ze minder gedoe op. Je krijgt er meer mee gedaan in minder tijd, en iedereen die je laat inloggen in het systeem heeft altijd overzicht en duidelijkheid betreft wat er nog moet gebeuren. Deze projectmanagement software is heel makkelijk in gebruik. De interface werkt namelijk heel erg intuïtief en zelfs mensen die geen verstand van computers hebben kunnen hem gebruiken. Bovendien kun je er meerdere mensen op laten inloggen, wat het samenwerken vergemakkelijkt. Ook kun je deze software voor projectmanagement koppelen aan de andere programma’s van teamleader. Dit levert nóg meer voordelen op, want zo kun je bijvoorbeeld met een paar muisklikken een factuur aanmaken voor reeds afgeronde onderdelen. Ze hebben namelijk ook speciale software om facturen en offertes mee te maken, welke je dus kunt koppelen en tegelijk gebruiken met de software voor projectmanagement.

Gemakkelijk offertes en facturen maken en versturen

Vind jij het ook altijd zo’n gedoe om offertes en facturen op te stellen? Als je geen gebruik maakt van een facturatieprogramma is dat inderdaad een heel gedoe. Gelukkig hebben ze bij teamleader naast de software voor projectmanagement ook een programma om offertes en facturen te maken. Daar vul je bepaalde gegevens handmatig in, zoals:

  • De onderdelen die je wilt factureren
  • De prijs van deze onderdelen
  • Hoeveel btw daar bovenop moet

De gegevens van deze klant hoef je maar één keer in te voeren en sla je daarna op in je adresboek, of in het programma voor projectmanagement. Elke keer als je deze klant een offerte of factuur wilt sturen kun je de klant gewoon aanklikken en verschijnen diens gegevens automatisch op de factuur, super makkelijk! Als je tevens gebruik maakt van de software voor projectmanagement dan kun je zelfs bepaalde onderdelen van een project met een paar muisklikken toevoegen aan je factuur. En als je zelfs wilt kunnen zien of je facturen al betaald zijn dan heeft teamleader iets handigs voor je, namelijk software om betaald te krijgen!

Slimme projectmanagement: Automatisch betaald krijgen

Het is ontzettend onhandig om constant te moeten controleren of klanten bepaalde facturen reeds hebben betaald of niet. Als jij dat ook vervelend vindt dan kun je naast de software voor projectmanagement gebruik maken van de tool om geld te ontvangen. Op het moment dat jij daarmee een factuur naar een klant stuurt komt er een betaalknop in de mail te staan. Met deze knop kan de klant direct betalen, bijvoorbeeld via iDeal of met PayPal. Hoe dan ook hoef jij niet meer handmatig te controleren of de betaling is voldaan, want met deze software zie je in een handig overzicht welke facturen nog openstaan en welke al betaald zijn. Dit bespaart je veel tijd en gedoe, dus probeer het zeker eens!

Lees meer…