Helderheid, lichte kleur en het creëeren van verschillende effecten: alles wat je moet weten over led spotjes


LED-lampen zijn robuust, duurzaam, energie-efficiënt, krachtig, produceren lage emissies en worden steeds betaalbaarder. Ze zorgen ook voor een betere lichtopbrengst in een ruimte en gaan veel langer mee dan standaard gloeilampen, halogeenlampen en spaarlampen. Afhankelijk van hoe je jouw led spotjes als verlichting wilt gebruiken en het effect dat je ermee wilt creëren, kunnen de hoek en lichtintensiteit overeenkomstig worden geselecteerd. Dit wordt gemeten in candela (cd). Dus als je specifieke delen van de kamer wilt verlichten, raden we een stralingshoek van 30 graden aan, zodat er een smalle lichtkegel ontstaat. Hoe groter de openingshoek, hoe beter voor grotere kamers. Goede verlichting kan worden bereikt met een hoek van meer dan 100 graden. Ook de kleurtemperatuur is van belang. Warm wit licht, met gele en rode tinten, herinnert ons aan een zonsondergang, dus het wordt het best gebruikt om bijvoorbeeld in de woonkamer of slaapkamer een gevoel van comfort te creëren. Neutraal wit licht ziet eruit als de naam doet vermoeden: hier zijn contrasten en details duidelijker te zien, waardoor ze ideaal zijn voor badkamers, keukens of hobbyruimtes. Daglichtverlichting wordt met name aanbevolen voor werkomgevingen, omdat het hogere blauwgehalte de concentratie bevordert.

Soorten led spotjes

Zoals je hierboven al kon lezen, kun je led spotjes gebruiken als een veelzijdige lichtbron in elke kamer van jouw huis. Wanneer je begint met het plannen van de verlichting, zul je ongetwijfeld veel vragen hebben. In dit blog ontvang je effectieve tips voor het plannen van je perfecte verlichting met led spotjes. En we beginnen met het antwoord op welke spots je zou kunnen gebruiken. Voor elke ruimte en elk gebied in jouw huis gelden andere vereisten voor verlichting. Afhankelijk van de activiteiten en taken die in dat gebied plaatsvinden, moet je zorgvuldig het type verlichting overwegen dat het meest geschikt is voor de ruimte. Het goede nieuws is dat er slechts twee soorten led spotjes zijn die in het hele huis kunnen worden gebruikt:

  • De LED-spot voor warmwitte, witte en koelwitte verlichting – Met deze spots creëer je een gezellige of meer energieke sfeer. Een veel voorkomende misvatting over LED-verlichting is dat deze een koud lichteffect produceert. Maar vandaag zijn er verschillende kleurtemperaturen verkrijgbaar. De kleurtemperatuur wordt aangegeven in een eenheid genaamd Kelvin (K). Een lage kleurtemperatuur zorgt voor een warm en gezellig lichteffect, terwijl een hoge kleurtemperatuur zorgt voor een koel of energieker effect. Als je een gezellige, veilige en ontspannen huiselijke sfeer wilt creëren, kies dan led spotjes met een kleurtemperatuur van 2700K.
  • De LED-spot voor gekleurde verlichting – Creëer je goed humeur met creatief en kleurrijk licht met de hulp van gekleurde led spotjes. Altijd het juiste licht, individueel afgestemd op jouw behoeften.

Aan het werk

Voordat je je verlichting gaat kopen, zijn er uiteraard een aantal vragen waar je rekening mee moet houden. Waar heb je led spotjes nodig? Welke sfeer wil je creëeren? Hoeveel ruimte laat je tussen de spots zitten? Start met jouw ruimte te meten en houd rekening met de volgende verlichtingsregel: de lichtstraal van led spotjes moet de volgende lichtstraal altijd een derde overlappen, wat meestal neerkomt op een afstand tussen de spots van ongeveer 150 cm. Als je een plafondventilator hebt, vermijd dan om led spotjes in de lopende diameter van de ventilatorbladen te plaatsen. Bij Ledinbouwspotsled.nl koop je spots met internetkorting en gratis levering. Bovendien kun je jezelf verrijken met informatie, inspiratie en ideetjes via de blogsite van deze webwinkel. De winkel zelf heeft een volledig assortiment aan led spotjes, dimmers en andere toebehoren. Bekijk het veelzijdige aanbod op ledinbouwspotsleds.nl.