Heb jij last van vocht in huis?


Water is overal om je heen. Niet alleen wanneer je buiten in de buurt van het water bent of als het regent, ook de lucht zit vol met waterdeeltjes. Wij bestaan zelf ook voor het grootste gedeelte uit water. Ondanks dat water overal om je heen is en dat eigenlijk heel normaal is, is vocht in huis toch erg vervelend. Wanneer er vocht in huis ontstaat, dan zorgt dan voor vervelende situaties. Vocht kan er namelijk voor zorgen dat je muren ernstig beschadigd kunnen raken. Zo kun je bijvoorbeeld last krijgen van schimmel, maar ook schade aan de verf of het stucwerk zijn gevolgen van vocht in huis.  

Bestrijd en voorkom vocht in huis met het Köster Crisin Muurtap systeem 

Als je last hebt van vocht in huis, dan weet je hoe vervelend het kan zijn wanneer dit gebeurt. Je muren zien er niet meer zo mooi uit als eerst en er is een grote kans dat het alleen maar erger wordt wanneer je er niets aan doet. Het hele stucwerk van je muren kan dan kapotgaan en ook de integriteit van je muren zelf aantasten. Vocht in huis komt voornamelijk doordat het vocht vanuit de ondergrond omhoog de muren in trekt. Dit zorgt ervoor dat het zout uit de stenen mee omhoog genomen wordt. Op een gegeven moment hoopt al dit zout zich op, op een bepaald punt in de muren. Dit zorgt ervoor dat er scheuren in de muren ontstaan en het stucwerk wordt aangetast. Het is natuurlijk het beste als je dit soort vochtschade kunt voorkomen. Wanneer het echter al zover is, is het ook mogelijk om het tegen te gaan en de muur weer herstellen. Optrekkend vocht in je muren kun je bestrijden op twee verschillende manieren. Je kunt er enerzijds voor zorgen dat de capillaire werking van de muur wordt verminderd. Dit houdt dus in dat je de poriën van je muren gaat verstoppen, zodat het water er niet meer in omhoog kan trekken. Anderzijds kun je de muur ook hydrofoob maken. Dit houdt in dat je de muur waterafstotend maakt, waardoor het water dus vanzelfsprekend niet meer in je muren kan komen. Het Köster Crisin Muurtap systeem zorgt er met een speciaal concentraat voor dat dit op efficiënte wijze gebeurt. Dit gebeurt in drie verschillende stappen: 

  • Waterwerende film 
  • Verkleining van de capillariteit 
  • Membraanvorming 

Als eerste wordt er dus een waterwerende film aangebracht. Het concentraat dringt diep door in de muur en brengt een dun waterafstotend laagje aan in de poriën van de steen. Daarnaast zorgt het concentraat er ook voor dat de poriën zelf verkleind worden. Hierdoor kunnen water en vocht minder gemakkelijk de muur in dringen. Als laatste ontstaat er ook nog een membraan wat de poriën volledig afsluit. Wanneer het concentraat uithardt, ontstaat er dus een laag die alle poriën volledig afsluit. Zo kan vocht niet meer in de muur omhoogtrekken en voorkom je dus verdere schade aan je muren. Na de behandeling met het Köster Crisin Muurtap systeem, kan je muur verder afgewerkt en opnieuw gestuukt en geverfd worden. 

Vraag nu een behandeling met het Köster Crisin Muurtap systeem aan 

Heb jij ook last van vocht in huis en wil jij graag je muren redden? Maak dan nu gebruik van het Köster Crisin Muurtap systeem. Het Köster Crisin Muurtap systeem bestrijdt vocht in huis en zorgt ervoor dat je muren niet langer worden aangetast door omhoogtrekkend vocht. Neem contact op met Köster Afdichtingssystemen voor een passende oplossing of kijk op koster-afdichtingssystemen.nl voor meer informatie.