Belangrijke overwegingen voor je clean room design


Als je besloten hebt een cleanroom te installeren, maar misschien niet weet hoe je het moet aanpakken, dan zal dit artikel je zeker verder helpen. Bij Climatech bv begrijpen we immers dat cleanrooms niet altijd als een tweede natuur komen. Daarom is het ons doel om onze klanten te leren hoe ze de juiste keuze kunnen maken om aan hun behoeften te voldoen. Hieronder staan enkele tips om je te helpen erachter te komen wat het beste clean room design voor je is:

  • Beslis over een budget: voordat je iets onderneemt, moet je inzicht hebben in je budget voor het project. Een goed idee hebben van je budget zal het beslissingsproces op de lange termijn een stuk eenvoudiger maken.
  • Bepaal hoe schoon uw cleanroom moet zijn: inzicht in je project en de vereisten voor het project zijn niet alleen belangrijk voor jou, maar ook belangrijk voor ons. Alle informatie die je ons kunt verstrekken met betrekking tot de netheid en regelgeving van het product, helpt je bij het verkrijgen van het juiste clean room design voor de juiste classificatie.
  • De grootte van je cleanroom: de grootte is een belangrijke factor in het clean room design. Het heeft effect op meerdere aspecten van de cleanroom, inclusief de vereiste filtratie, vloeren, muren, enz. Onze cleanrooms zijn aanpasbaar in grootte en zijn gemaakt om op je beschikbare ruimte te passen. Ze kunnen in de toekomst eenvoudig worden uitgebreid, dus we raden altijd aan dat je bouwt op wat je op dit moment nodig hebt.
  • Waar te plaatsen: nu je weet hoe groot de cleanroom is die je nodig hebt, moet het ook een plek krijgen waar je je clean room design kunt uitwerken. Heeft je bedrijf een grote lege ruimte beschikbaar, of is er een lege ruimte die kan worden omgezet in een cleanroom? Terwijl je hierover nadenkt, moet je er rekening mee houden hoeveel ruimte je momenteel nodig hebt met eventuele toekomstige uitbreidingen.
  • Welke apparatuur heb je nodig: Voordat je aan een clean room design begint, is het ook een goed idee om erachter te komen welke apparatuur je in de kamer nodig zult hebben. Een clean room design kan ook worden gemaakt voor toekomstige werkzaamheden, als dit ver genoeg van tevoren bekend is.

Praat met ons ontwerpteam

Als je bovenstaande tips hebt gevolgd voor je clean room design, dan heb je het punt van de meeste details die je moet overwegen al bereikt. Het is nu een goed moment om met een van onze ontwerpers te praten en te zien wat ze aanbevelen. Ze kunnen je veel verschillende opties bieden om ervoor te zorgen dat je de clean room krijgt die je nodig hebt. Uit deze opties kun je kiezen wat het beste werkt voor je bedrijf en budget.  Ons ontwerpteam zal je zeker alle informatie geven voordat beslissingen worden genomen, zodat je 100% zeker weet dat je de beste beslissing voor jouw bedrijf neemt.

Jouw deadline is belangrijk voor ons

Je hebt geen maanden en maanden om je cleanroom te bouwen – je wilt dat het snel en effici├źnt wordt gedaan, binnen je tijdsbestek. Je hebt deadlines die je moet halen, wij begrijpen en respecteren dit. Als we beschikken over alle nodige informatie om je clean room design uit te werken, kunnen we jouw project perfect op schema houden. Communicatie is essentieel in elk bouwproject en het is van vitaal belang voor het werk dat je aan ons uitbesteed. Wij reageren daarom snel met een budgettaire offerte en geven snel antwoord op eventuele technische vragen in het ontwerp en bouwgedeelte van je project. Neem vrijblijvend contact op via climatech.nl.