U wilt wordpress met een eigen domeinnaam gebruiken?


WordPress is een fantastisch platform met oneindig veel mogelijkheden. Dit geldt echter alleen voor wordpress met eigen domeinnaam, en dus niet voor blogs of websites die gratis via dit platform zijn gemaakt. Alleen op WordPress websites die je installeert op je eigen domein, dus je eigen webruimte, kun je alles aanpassen wat je maar wilt. Bij datact bieden ze je aantrekkelijke pakketten om hiermee je website of blog te starten. Het enige wat je nodig hebt is een domeinnaam, deze kun je zelf verzinnen. Uiteraard kun je alleen een domeinnaam registreren die nog niet bestaat, dus controleer voordat je hem bij datact gaat registreren even of iemand hem reeds in gebruik heeft. Het bedenken van een goede domeinnaam is voor veel mensen heel lastig, voornamelijk omdat je dus iets origineels moet verzinnen dat niet niet bestaat, en jouw nog te registreren bedrijfsnaam er natuurlijk in terug moet komen. Heb je eenmaal een leuke, nog niet bestaande naam bedacht, dan kun je bij datact terecht om deze te laten registreren. In betaalt daarvoor een vast bedrag per jaar, waar WordPress met een eigen domeinnaam uiteraard bij inbegrepen zit. Voor dat bedrag krijg je je eigen website en eigen url, waarop  Wordpress ge├»nstalleerd kan worden. Als je dat eenmaal gedaan hebt kun je aan de slag met welk template dan ook. Er bestaat ontzettend veel mooie templates voor WordPress, mede daarom is dit platform voor websites, webshops en blogs zo ontzettend populair. 

Waarom WordPress met eigen domeinnaam?

Zeker als je een blog wilt starten is het ook mogelijk om dat via wordpress.com te doen. Je kiest dan een eigen naam, die in je url eindigt op wordpress.com. Dit oogt echter helemaal niet aantrekkelijk en is bovendien voor je vindbaarheid in Google niet zo interessant. Als je meteen vanaf het begin je blog serieus wilt nemen en professioneel neer wilt zetten dan is een blog op basis van wordpress met eigen domeinnaam vele malen interessanter. Jouw zelfgekozen naam wordt dan jouw url, oftewel je webadres, zonder de extensie wordpress.com er achteraan. De meeste mensen vinden dat er nu eenmaal mooier uitzien, bovendien is het veel makkelijker te onthouden door jouw lezers/klanten. Deze hoeven namelijk veel minder in te typen in de adresbalk, waardoor je het ze makkelijker maakt om jouw blog vaker te bezoeken. De drempel is als het ware een stuk lager. WordPress met eigen domeinnaam zorgt voor zo’n laagdrempelige url!

De voordelen van hosting via datact

Bij datact bieden ze handige pakketten voor als jij een website door middel van wordpress met eigen domeinnaam wilt bouwen. Deze zijn er in drie verschillende prijsklassen, waarvan de goedkoopste voor de meeste mensen/ondernemers al voldoende is. Alledrie de pakketten bevatten overigens sowieso de volgende diensten/features:

  • Onbeperkt dataverkeer naar jouw website
  • Een SSL-certificaat om de veiligheid van je site aan te tonen
  • Een spamfilter en antivirus-programma
  • Meerdere subdomeinen
  • Een onbeperkt aantal e-mailadressen

Naast deze belangrijkste diensten biedt datact je nog veel meer, kijk voor het volledige lijstje even op hun website. Elk van hun pakketten is in ieder geval geschikt voor een website met WordPress met eigen domeinnaam, dus welke je kiest is puur afhankelijk van de grootte van de opslag die je nodig hebt. Als je twijfelt, neem dan gerust even contact met ze op, dan kunnen ze je precies vertellen welk pakket het beste bij jouw plannen past!

Lees meer…