Olie voor oliebollen: zelf bakken!


Tijdens de feestdagen schieten oliebollenkraampjes als paddenstoelen uit de grond. Op iedere straathoek kunt u de populaire deegballen aanschaffen. Gebakken met krenten of verse stukjes appel, heerlijk met een beetje poedersuiker! Je kunt natuurlijk ook zelf proberen om oliebollen te bakken, als je denkt dat je het beter kan. Ga je die uitdaging aan, dan heb je een aantal dingen nodig:

  • Frituurpan
  • Olie voor oliebollen
  • De ingrediënten
  • Poedersuiker en andere extraatjes

Het belangrijkste is de frituurpan. Daarin ga je immers de lekkernij klaarmaken. Pas wel op: het werken met het deeg wordt vaak een behoorlijke kliederboel. De bollen belanden niet altijd even mooi en egaal in de olie, waardoor de frituur ook aan de buitenkant al gauw vies wordt. Heb je een mooie frituur die je regelmatig gebruikt, dan is het niet heel verstandig om deze in te zetten voor het bakken. Ons advies? Koop een goedkoop exemplaar dat je één keer gebruikt en daarna weggooit. Zo blijf je niet achter met alle troep. Verder moet je op zoek naar olie voor oliebollen. Je hebt daarin verschillende keuzes, maar het beste is een neutrale olie, zoals zonnebloemolie of pindaolie. Het grote voordeel hiervan is dat de smaak van de olie niet in de oliebollen terechtkomt. Dat is anders bij normaal frituurvet, wat je dus eigenlijk niet kunt gebruiken als olie voor oliebollen. Wil jij zelf oliebollen bakken en ben je op zoek naar wat handige tips? Dan ben je bij Noorlander Oliebollen aan het juiste adres. Op hun site, noorlanderoliebollen.nl, vind je allerlei informatie over het bakken van oliebollen. Ook krijg je meer inzicht in de olie voor oliebollen die je moet gebruiken. Bovendien huur je in een handomdraai alle materialen die je nodig hebt om aan de slag te gaan. Ideaal! 

Olie voor oliebollen: goede temperatuur

Het is belangrijk dat de temperatuur van de olie precies goed is. Een te hoge temperatuur maakt dat het deeg aan de buitenkant verbrandt, terwijl de binnenkant nog rauw is. Een te lage temperatuur is ook niet goed, omdat de bol dan niet goed dichtschroeit. Er komt dan veel vet mee in de oliebol, waardoor je al snel misselijk wordt van je eigen creatie! Goede olie voor oliebollen is dus heel belangrijk, maar denk ook aan de ingrediënten. Je kunt bijvoorbeeld appelstukjes door het deeg gooien, of krenten en kaas. Zie een oliebol als een pannenkoek: je hebt ontzettend veel mogelijkheden! Houd wel rekening met de groep die je serveert bij het maken van het mengsel. De meeste oliebollen maak je met melk, maar je kunt ze ook met water maken als iemand in de groep allergisch is. Vinden de meeste mensen krenten maar niks en willen ze liever een kale oliebol met poedersuiker? Zorg dan voor een goede verdeling. Ben je op zoek naar goede olie voor oliebollen? Neem dan snel een kijkje op bovenstaande site!

Heerlijk vers afhalen

Is het zelf bakken van oliebollen toch iets te veel gedoe, of ben je gewend aan de volle smaak van een specifieke kraam? Dan kun je de snack natuurlijk altijd gewoon afhalen! Noorlander Oliebollen is het hele jaar door in Nederland te vinden. Van april tot september op de verschillende jaarmarkten, in december op talloze kerstmarkten. Wil je weten waar je hun overheerlijke oliebollen kunt kopen? Ga dan snel naar de site en neem contact op. Je ziet dan meteen waar de kraam deze week staat! Kortom: ben jij op zoek naar de traktatie zelf, olie voor oliebollen, of de juiste materialen? Dan ben je hier aan het juiste adres!