Makita


Bijna iedere doe-het-zelver in Nederland zal wel wat Makita gereedschap in huis hebben. Dit is begrijpelijk, het gaat hier immers om een merk dat een goede kwaliteit koppelt aan een betaalbare prijs. Dat maakt dat het een zeer interessante optie is voor amateurklussers, maar ook voor professionals op dit gebied is het zeker geen verkeerde keus. In het verleden was het zo dat allerlei apparaten altijd op stroom werkten, maar tegenwoordig wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van accu’s en dat is bij Makita niet anders. Het is ook te begrijpen, veel mensen ervaren het gebruik hiervan als erg praktisch. Je hebt immers geen snoer meer dat je in de weg zit. Dit geeft je veel meer bewegingsvrijheid, je hoeft niet altijd een stopcontact in de buurt te hebben om te kunnen klussen en je hoeft ook niet meer te zoeken naar verlengkabels in het geval dat er geen stopcontacten in de buurt zijn. Bovendien leveren kabels altijd weer gevaren op. Ze kunnen bijvoorbeeld in de weg zitten bij je klus, je kunt er per ongeluk in boren of zagen, om maar wat gevaarlijke situaties te noemen, en je kunt er natuurlijk ook over struikelen op het moment dat ze op de grond liggen. Dat Makita veel gereedschap levert met een accu, is dus alleszins begrijpelijk, net als de populariteit ervan.

Nadelen van Makita op accu

Toch zitten er ook nadelen aan het gebruik van een accu en dat is bij apparaten van Makita niet anders dan bij andere merken. Welke nadelen zijn dit? Een eerste minpunt is natuurlijk dat na verloop van tijd de kracht ervan afneemt. Hoe vaker een batterij opgeladen wordt, hoe minder krachtig deze zal zijn en op een gegeven moment heb je dan gewoon een nieuw exemplaar nodig. Dit probleem doet zich bij netstroom natuurlijk nooit voor. Een ander minpunt van een Makita op accu is dat je altijd zult zien dat deze net leeg is op het moment dat jij hem nodig hebt. Moet je even iets boren, zit er niet meer voldoende stroom in het apparaat om dit te kunnen doen. Dat is natuurlijk ontzettend frustrerend! Gelukkig zijn voor deze minpunten gemakkelijke oplossingen te vinden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je extra accu’s in huis hebt, die je opgeladen klaar hebt liggen. Op het moment dat er dan geen stroom meer in jouw Makita zit, is het een kwestie van even batterijen omwisselen en je kunt gewoon weer doorgaan met jouw klus! En merk je dat de kracht minder wordt, omdat de batterij gewoon al oud is? Dan is het een kwestie van een nieuwe kopen en je kunt er weer een tijd tegenaan.

Accu-Machine.nl

Nadeel is wel dat originele Makita accu’s vaak niet heel voordelig geprijsd zijn. Bovendien beschikken verschillende soorten apparaten vaak over verschillende types batterijen. Het kan dus een flinke kostenpost betekenen als je voor elk apparaat een reserve op voorraad moet hebben. Hoe pak je dit nu aan? Je gaat dan het best naar Accu-Machine.nl. Zij bieden merkloze accu’s die net zo goed zijn als die van Makita, misschien zelfs wel beter, maar die flink voordeliger geprijsd zijn! Je kunt bij hen terecht voor diverse types, te weten:

  • Ni-CD
  • Ni-MH
  • Li-ion

Daarnaast bieden zij ook verschillende voltages aan, van 7,2 tot 36 V. Interessant om te weten is dat jouw machine vaak een grotere capaciteit aankan dan er standaard in zit, wat voor meer power zorgt. Zie jij het type dat jij nodig hebt niet bij hen op de site staan of heb je nog vragen? Neem dan gerust even contact met hen op. Heb jij ook apparatuur van Makita? Bij Accu-Machine koop je voordelig nieuwe accu’s!