Bedrijfsafval


Afvalcontainers | Milieu Service Nederland

Wat voor soort onderneming jij ook hebt, je zult altijd te maken krijgen met bedrijfsafval, hoe milieubewust jullie ook zijn en hoe zeer jullie dit ook proberen in te perken. Natuurlijk is het wel afhankelijk van het type onderneming hoeveel vuilnis jullie creëren. Heb je een kantoor met weinig personeelsleden, dan zal het met de hoeveelheid waarschijnlijk wel meevallen en in dat geval kun je vaak prima toe met de standaard containers van de gemeente. In de meeste bedrijven wordt er echter beduidend meer bedrijfsafval gecreëerd. Denk bijvoorbeeld eens aan de horeca of aan ondernemingen waar artikelen geproduceerd worden. Alle ingrediënten en alle productonderdelen zitten los verpakt, wat al veel afval oplevert. Zo zul je al snel zien dat de standaard afvalcontainers echt onvoldoende ruimte bieden en dan loop je tegen een probleem aan. Want hoe kom je dan van al het vuilnis af? Naast de bak plaatsen mag eigenlijk nergens meer en het is natuurlijk ook geen ideale situatie voor het bewaren van je bedrijfsafval. Het beste wat je dan kunt doen, is grotere containers regelen.

Verschillende soorten bedrijfsafval

Dit regel je via ondernemingen die zich gespecialiseerd hebben in het ophalen en verwerken van bedrijfsafval. Zij kunnen speciale afvalcontainers hiervoor aan jou leveren, die een formaat hebben wat past bij jouw afvalstromen. Niet alleen kunnen zij grote containers leveren, zij kunnen vaak ook een keur aan verschillende soorten leveren, bestemd voor verschillende soorten afvalstromen. Het recyclen van gewoon vuilnis en van bedrijfsafval neemt een steeds grotere vlucht, er worden steeds meer mogelijkheden ontdekt op het gebied van hergebruik van materialen. Ook voor het vernietigen van vuilnis is het handig als het zo goed mogelijk gescheiden is, zodat het zo efficiënt mogelijk kan gebeuren. Wat voor afvalstromen kun je nu onderscheiden? In de eerste plaats moet je dan aan de standaard opties denken als swill (of groenafval), restafval, chemisch afval, plastic, glas en oud papier. Maar afhankelijk van jouw onderneming, kun je bijvoorbeeld ook frituurvet, vertrouwelijke documenten, folie, piepschuim en bouwafval gescheiden inleveren. Kijk dus met wat voor soort afvalstromen jij in jouw onderneming te maken hebt en pas daar het soort en het aantal containers op aan. Zo weet je zeker dat jouw bedrijfsafval zo efficiënt mogelijk ingezameld en verwerkt wordt en weet je ook dat jouw vuilnis zo weinig mogelijk impact heeft op het milieu.

Kies voor Milieu Service Nederland

Bij wie kun je nu terecht als je een partner zoekt voor het inzamelen van bedrijfsafval? Een goede keus is dan Milieu Service Nederland. Zoals hun naam al aangeeft werken zij zo milieubewust mogelijk, leveren zij een hoge service en werken zij door heel Nederland. Voor de verschillende soorten afvalstromen, bieden zij verschillende kleuren afvalcontainers, zodat het voor iedereen duidelijk is wat waarin weggegooid moet worden. Bovendien bieden zij ook een grote variëteit in soorten containers voor het bedrijfsafval. Zo kun je bij hen bijvoorbeeld kiezen voor:

  • rolcontainers in diverse afmetingen
  • miniperscontainers
  • gewone perscontainers
  • ondergrondse containers
  • afzetcontainers

Afhankelijk van het soort vuilnis en van de hoeveelheid, kun je kiezen welke variant het meest geschikt is voor jouw situatie. Het kan natuurlijk best lastig zijn om dit te bepalen, daarom kun je het beste even met Milieu Service Nederland in overleg gaan over welke afvalcontainers voor jouw situatie de beste optie zijn. Zij geven jou hier graag advies over en kunnen jou dan ook meteen vertellen wat de kosten hiervoor zouden zijn. Zij werken altijd tegen zeer scherpe tarieven, dus dit zal jou waarschijnlijk in positieve zin verbazen. Zoek jij een partner voor de verwerking van jouw bedrijfsafval? Dan is Milieu Service Nederland zeker een goede keus! Lees meer…