Ik volgde hier een vca basis cursus


Tijdens mijn werk als vrachtwagenchauffeur heb ik vaak te maken met gevaarlijke situaties en omdat ik er graag voor zorg dat mij niks kan overkomen, ben ik een tijdje geleden eens gaan kijken of misschien ook ergens een vca basis kon halen. Ik had namelijk van mijn collega’s gehoord dat mijn baas dit voor mij wilde vergoeden en vandaar dat ik mij graag wilde opgeven voor de vca basis. Ik heb toen op het internet gezocht en ik kwam al heel erg snel op de site van VCA-Cursus.com terecht. Deze site bood mij alle informatie die ik nodig had en ik heb hier dan ook met veel plezier vernomen wat er allemaal tot de mogelijkheden behoorde. Ik vond het prettig om te lezen dat ik zowel een online vca basis kon komen volgen, alsook een klassikale vorm. Ik ben van mijzelf niet zo van het leren, dus het leek mij het beste om mij op te geven voor de klassikale vca basis. Dat kon heel eenvoudig, want ik zag dat er bij mijn in Leeuwarden ook trajecten werden georganiseerd. Er was gelukkig nog plaats, dus ik kon al heel snel mijn vca basis halen. Ik heb daarna nog even op de site gelezen wat de kosten waren en ik was blij dat dit slechts zo’n 230 was. Bij deze dag zat al het cursusmateriaal inbegrepen en ook kon ik tussen de middag een lunch verwachten. De cursus vca basis zou namelijk een dag in beslag nemen. Ik ben uiteindelijk naar deze cursusdag toegegaan en daar heb ik op speelse wijze alles geleerd wat ik zou moeten weten om tijdens mijn werk met minder risico’s in aanraking te komen. Ik ben heel blij dat ik mij heb opgegeven voor de vca basis omdat ik via VCA-Cursus.com in een korte tijd heel veel heb opgestoken.

Ik ben geslaagd voor de vca basis

Toen ik op de locatie van de vca basis cursus aankwam, werden wij verwelkomd met koffie of thee. Vervolgens werd ons het programma van de dag uitgelegd en begon de instructeur met het tonen van beelden waar wij vervolgens vragen over moesten beantwoorden. Dit waren soms best wel lastige vragen en er zaten ook een paar goeie instinkers bij, maar daardoor leerden wij heel veel interessante dingen. Wanneer de vraag door iedereen beantwoord was, werden de antwoorden op het scherm geprojecteerd en kregen wij te zien wat de anderen allemaal dachten wat het goede antwoord was. Wanneer er onenigheid was over wat het juiste antwoord had moeten zijn, kwam de cursusleider met een uitleg. Deze was altijd heel erg helder en nam bij iedereen alle twijfel weg. Dat heb ik ervaren als een heel prettige manier van leren omdat je op deze manier dus van je fouten leert in plaats van dat je alleen maar gezamenlijk de stof doorneemt. Ik had aan het eind van de dag daarom ook het gevoel dat ik wel klaar was voor het examen en ik heb dit examen dan ook met goed gevolg afgelegd. Net als de rest van mijn medecursisten trouwens, die dag is er niemand gezakt.

Ik heb mijn certificaat meteen gekregen

Ik heb aan het eind van de dag mijn vca basis certificaat mee naar huis gekregen en ik heb hem aan mijn cv toegevoegd. Ik ben blij dat ik deze cursus heb gevolgd en wel omdat:

  • ik nu veel veiliger kan werken
  • ik weet wat ik met bepaalde situaties aan moet
  • ik voldoe aan de verplichtingen die aan mij gesteld worden

Ik raad u aan om ook even op VCA-Cursus.com te komen kijken.