Cursus Keurmeester Arbeidsmiddelen


Bent u op zoek naar een cursus keurmeester arbeidsmiddelen? Kijk dan niet verder Ingenium. Met ons unieke keurmeester praktijkcentrum en persoonlijke begeleiding leiden wij u op tot erkend keurmeester voor arbeidsmiddelen, zodat u goed voorbereid aan het werk kunt. Dit kan voor allerlei verschillende arbeidsmiddelen, zoals elektrische arbeidsmiddelen en machines, maar ook hoogwerkers, heftrucks, aggregaten en nog veel meer: alles is mogelijk bij Ingenium. Onze intensieve en to-the-point cursussen zijn perfect voor iedereen die snel wil weten wat hij moet weten en tegelijkertijd ook zeker wil weten dat hij goed opgeleid wordt. Heeft u interesse of wilt u zich direct aanmelden? Neem dan contact met ons of laat u terugbellen via onze website, zodat we u precies kunnen vertellen wat wij voor u kunnen beteken. Daarnaast kunt u op onze website direct de cursuskalender voor iedere cursus keurmeester arbeidsmiddelen inzien, zodat u ook gelijk weet wanneer uw cursus keurmeester arbeidsmiddelen wordt gehouden.

De juiste cursus keurmeester arbeidsmiddelen

Keuring is een zeer divers vak, dat natuurlijk wel goed moet worden uitgevoerd. Hiervoor heeft u erkende keurmeesters nodig, die precies weten waar uw arbeidsmiddelen aan moeten voldoen en wat er precies nodig is om deze goed te keuren. Dat is wel zo fijn voor uw eigen veiligheid, maar ook voor de veiligheid van uw klanten. Vaak is het wettelijk verplicht om uw arbeidsmiddelen te keuren, maar ook als het niet verplicht is raden wij het ten zeerste aan. Zeker als u een van uw eigen werknemers de cursus keurmeester arbeidsmiddelen laat volgen dan kunt u ook nog eens besparen op de kosten van het keuren van uw eigen arbeidsmiddelen.

De cursus keurmeester arbeidsmiddelen voor iedereen

Onze cursussen bestaan uit twee delen: een theoretisch gedeelte en een praktijk gedeelte. Tijdens de theorie behandelen we de verschillende aspecten die komen kijken bij de keuring van uw arbeidsmiddelen. Denk aan welke wetgeving van toepassing is en hoe materiaalkeuze en behandeling daarmee samenhangen. Ook is er ruim aandacht voor het veilig werken met het materiaal en welke theorie daarbij relevant is. Daarnaast is er dus een praktijk gedeelte, waarbij u met een ervaren docent aan de slag gaat in een van onze praktijkcentra, verdeeld over het hele land. Tijdens het praktijk gedeelte gaat u aan de slag met apparatuur zoals u die zelf ook zou gebruiken en leert u dat wat u in de theorie geleerd heft in de praktijk te brengen. Dat kan bijvoorbeeld zijn het zelf keuren van arbeidsmiddelen, waarbij u dan direct feedback van de docent krijgt. Daarbij staat de discussie centraal: keuring is vaak niet een zwart-wit verhaal en soms moet u inschattingen maken. Samen met de docent gaat u hierover in discussie en bedenkt u wat veilig is en wat niet. Op deze manier wordt u met onze cursus keurmeester arbeidsmiddelen niet opgeleid tot een ja-knikker of een regelvolger, maar juist tot iemand die goed weet wat er nodig is om veilig te werken. Het volgen van de regelgeving staat bij ons niet centraal, maar juist de veiligheid van de arbeidsmiddelen. De cursist leert wat er nodig is voor deze veiligheid en hoe de regelgeving daar een rol in speelt. Zo weet u zeker dat als u uw werknemers of uzelf naar een cursus keurmeester arbeidsmiddelen stuurt ze goed opgeleid worden en ook echt weten wat ze doen. Heeft u interesse? Op onze website vindt u een overzicht van de verschillende cursussen die wij aanbieden en waar u zich direct voor kunt aanmelden. U ziet ook gelijk waar de cursussen worden gegeven en wanneer. En natuurlijk kunt u als u vragen heeft contact opnemen, zodat wij u meer kunnen vertellen over een cursus keurmeester arbeidsmiddelen. Lees meer op https://ingeniumbedrijfsadvies.nl/