Golfkar


Golf is een leuke sport, maar je hebt er wel veel verschillende zaken voor nodig, daarom kun je eigenlijk niet zonder een golfkar. Zolang je op een kleine baan speelt, dan is dit nog niet per se noodzakelijk. Vaak heb je dan maar weinig verschillende clubs nodig en de afstanden zijn dan bovendien ook niet heel erg groot. Het zal je dan wel lukken om de nodige zaken gewoon in een tas mee te nemen. Maar dit wordt natuurlijk wel een ander verhaal als je echte op de grote banen spelen gaat, dan komt een golfkar wel heel erg goed van pas! De afstanden zijn hier immers flink en ook de afstanden tussen de tee en de green zijn fors. Dat betekent dat je verschillende golfclubs zult moeten gebruiken, zo wil je voor de afslag bijvoorbeeld een ander model in de hand hebben dan voor het putten. Al deze verschillende clubs moet je gedurende de gehele baan die je speelt meenemen en dat kan best lastig zijn als je hier geen hulpmiddelen voor hebt. Natuurlijk kun je ze dan in een tas stoppen, maar als je flinke afstanden moet lopen van tee naar hole, dan is het wel fijn als je het niet allemaal steeds hoeft te dragen. Een golfkar is dan wel zo handig!

Golfkar in verschillende uitvoeringen

De golfkar is in feite een tas die op een trolley geplaatst is. Een heel eenvoudige oplossing om ervoor te zorgen dat jij je geen breuk tilt. Je kunt alles wat je gedurende je partij nodig hebt hierin stoppen en gewoon achter je aan trekken op het moment dat jij je moet verplaatsen voor je volgende slag. Zo belast jij je rug en je armen niet onnodig met tillen en dat is prettig, want een vermoeide rug en vermoeide armen maken het spelen van een potje golf een stuk lastiger. Nu is het zo dat er best wat te kiezen valt op het gebied va de golfkar, dus het is de moeite waard om je hier vooraf even in te verdiepen, voordat je overgaat tot het doen van een aankoop. De meeste karren zijn allemaal inklapbaar, zodat ze gemakkelijk in de auto te vervoeren zijn en ook zijn ze allemaal van een handrem voorzien, zodat ze niet wegrijden op terrein met een hoogteverschil. Maar er zijn ook punten waarop ze van elkaar verschillen zoals:

  • het aantal wielen
  • het hebben van een scorebordhouder
  • het beschikken over een parapluhouder

Het eerste waar je over na moet denken als je een golfkar wilt kopen, is hoeveel wielen deze moet hebben, accessoires zijn handig om over te beschikken, maar natuurlijk niet per se noodzakelijk. Alhoewel het wel zo is, dat als je eenmaal gewend bent aan een scorebordhouder en parapluhouder het vervelend is om nog weer zonder te moeten.

Edwin Derksen Golfstore biedt ruime keus

Hoe bepaal je nu hoeveel wielen jouw golfkar moet hebben? Het voordeel van twee wielen is dat dit een heel compacte trolley oplevert, die weinig ruimte inneemt en daardoor heel eenvoudig te vervoeren is. Een exemplaar met drie wielen is daarentegen op de baan weer een stuk handiger, omdat deze goed blijft staan en eenvoudig geduwd kan worden. Deze is daardoor veel comfortabeler in gebruik. Wat voor soort golfkar jij echter ook maar wilt hebben, zeker is dat jij deze het best kunt kopen bij Edwin Derksen Golfstore. Je vindt hier een heel ruime keus aan verschillende modellen, waardoor zij ook altijd een exemplaar hebben dat helemaal bij jou past! En naast de golfkar kun je hier ook alle andere zaken aanschaffen die je nodig hebt voor een geslaagd potje golf!