Wat is co-packing?


Als ondernemer kom je soms diensten tegen waarvan je niet precies weet wat het is, zoals co-packing. Je wilt dan natuurlijk graag weten wat dit nu is, om zo te kunnen bepalen of het ook voor jouw bedrijf toegevoegde waarde kan hebben. Wat is dus precies co-packing en waarom zou je hier gebruik van maken? Eigenlijk staat het voor contract verpakken, wat dus inhoudt dat je het verpakken van bepaalde zaken overlaat aan een andere onderneming en daarvoor een contract met hen afsluit. Het klinkt misschien een beetje vreemd om hiervoor te kiezen, maar het kan jou echt verschillende voordelen opleveren.

Wanneer kiezen voor co-packing?

De eerste vraag die jij jezelf kunt stellen, is wanneer je nu precies gebruik kunt maken van co-packing. Dit kun je eigenlijk doen voor alle zaken die jij maar ingepakt wilt hebben. Vaak gaat het dan om grotere partijen, maar dat hoeft niet altijd per definitie het geval te zijn. Ook kleinere hoeveelheden inpakwerk kun je uitbesteden. Het hoeft hierbij ook niet om terugkerende klussen te gaan. Dit kan natuurlijk wel, maar je kunt ook gewoon eenmalig van contract verpakken gebruik maken. Dit kun je bijvoorbeeld doen op het moment dat je kerstpakketten in wilt laten pakken voor al je medewerkers, maar je kunt ook denken aan het inpakken van geschenken voor al je klanten. Er zijn dus veel mogelijkheden met co-packing en daardoor kan het ook eigenlijk voor ieder bedrijf wel een keer goed van pas komen. Maar waarom zou je dit werk nu uitbesteden? Je zou het natuurlijk ook prima zelf kunnen doen, maar:

  • je hebt daar misschien niet genoeg personeel voor
  • je wilt dat jouw medewerkers zich op hun kerntaken kunnen richten
  • je wilt niet dat personeel hun eigen kerstpakketten in zit te pakken
  • specialisten op het gebied van co-packing kunnen het inpakwerk veel sneller verrichten

Er zijn dus redenen genoeg redenen om dit werk uit te besteden!

flexwerf

Inpakken van artikelen lijkt zo eenvoudig, maar als je het zelden doet, dan gaat er veel tijd in zitten. Je hebt dan immers gewoon niet de handigheid van alles effici├źnt in een doos stoppen of van dozen dichtplakken. Bedrijven die co-packing verzorgen doen niets anders, waardoor zij deze klus veel sneller kunnen klaren. Bovendien beschikken zij over alle nodige materialen, die jij zelf misschien niet direct binnen het bedrijf op voorraad hebt. Denk aan dozen, opvulmateriaal, tapehouders en tape. Natuurlijk zou je dit kunnen kopen, maar als je het daarna eigenlijk nooit weer gebruikt, is dit ook zonde. Het is dan gewoon veel handiger om een specialist op het gebied van co-packing in te schakelen. flexwerf is een specialist op dit gebied. Zij werken veel met scholieren, die op afroep beschikbaar zijn. Hierdoor kunnen zij snel schakelen en hebben ze vaak mogelijkheden om spoedklussen tussendoor te doen. Bovendien zijn de loonkosten door het inschakelen van scholieren ook niet zo hoog, waardoor de kosten voor het inpakken voor jou ook beperkt blijven. Heb jij tijdelijk wat hulp nodig met het inpakken van producten of zoek je reguliere hulp? flexwerf kan het als co-packing specialist altijd leveren!