Vind een oplossing voor je probleem via hypnotherapie


Veel problemen hebben een link met je geest. Als je bijvoorbeeld last hebt van overgewicht, dan is dat uiteraard een fysiek probleem. Maar er zit wel degelijk ook een mentale component aan vast. Hoe groot de impact is van deze mentale component verschilt natuurlijk per situatie. Als je een defecte schildklier hebt en dus veel te snel aankomt, dan kun je daar met je geest vrij weinig aan veranderen. Als je echter een eetstoornis hebt, dan is het onder- of overgewicht bijna volledig toe te schrijven aan de geest. Vaak zie je ook dat beide deels verantwoordelijk zijn voor het overgewicht. Als je immers zowel aanleg hebt voor snelle gewichtstoename en een oncontroleerbaar verlangen naar snacks en ongezond eten hebt, dan is het niet gek dat je snel aankomt. Omdat de geest vrijwel altijd betrokken is bij de problematiek die jij ervaart, is het goed om te weten dat je een beroep kunt doen op hypnotherapie. Het mooie van hypnotherapie is ook dat je via suggestie indirect invloed uit kunt oefenen op de fysieke elementen die de klachten veroorzaken of verergeren. Je kunt voor overgewichtsklachten bij Hypnotherapie Heemskerk bijvoorbeeld een virtuele maagband laten plaatsen. Deze maagband wordt via suggestie in de geest geplant. Daardoor stuurt je geest een signaal naar de maag. De maag ‘denkt’ vervolgens dat deze kleiner is, want er is immers een maagband aangebracht. Je hebt daardoor op fysiek niveau een kleinere maag. Deze kleinere maag stuurt vervolgens het signaal naar de hersens dat je maag vol zit. Dat signaal wordt door de virtuele maagband uiteraard veel sneller doorgestuurd dan gebruikelijk. Daardoor kun je minder eten, want je hebt het fysieke gevoel vol te zitten dankzij de mentale suggestie van een virtuele maagband. Daardoor kun je dankzij hypnotherapie dus snel en effectief afvallen. Je hoeft daarvoor ook geen echte maagband te laten plaatsen en dat betekent dat er ook geen ingrijpende operatie nodig is. Je kunt dus met hypnotherapie zorgen dat je gewicht gaat verliezen. Dit kan zoals gezegd met een suggestie van een virtuele maagband, maar je kunt je drang naar ongezonde snacks en dergelijke ook wegnemen. Na enkele sessies zal je dan geen enkele behoefte meer voelen naar die heerlijke cake of zak chips. Hypnotherapie kan dus helpen bij zulke problemen, maar dat zijn niet de enige problemen waarbij hypnotherapie uitkomst kan bieden. Lees daarom hieronder snel verder voor meer informatie. 

Doe een beroep op Hypnotherapie Heemskerk

Als je in of in de buurt van Heemskerk woont, dan kun je terecht bij Hypnotherapie Heemskerk. Je kunt hier terecht voor tal van issues waar je mee te kampen kunt hebben en daar heb je in de regel dan ook verschillende oplossingen voor in de vorm van verschillende sessies. Qua problematiek kun je bijvoorbeeld denken aan: 

  • Angsten en fobieën
  • Chronische pijn
  • Verslavingen

Je kunt contact opnemen via het antwoordformulier dat je terug vindt op de website

Kijk voor meer informatie op de site

Als je meer wilt weten, dan kun je altijd even een kijkje nemen op de website van hypnotherapieheemskerk.nl. Je vindt hier ook meer informatie over de verschillende hypnotherapeuten.