Hoogwerkers


Moet jij een klus op hoogte uitvoeren? Overweeg dan het gebruik van hoogwerkers! Natuurlijk zijn er ook andere manieren om hoger in de lucht te komen en het is belangrijk om na te gaan wat voor jouw specifieke klus en situatie de beste optie is. Soms moet je bijvoorbeeld wat ramen bij jouw woning schilderen en dat kan dan prima met een trap of met een steiger geregeld worden. Of je moet even een tak snoeien, als die niet te hoog is, dan lukt dit vaak heel goed met een ladder. Maar er zijn ook heel veel situaties te bedenken waarbij hoogwerkers echt de beste keus zijn om te gebruiken. Dit geldt voornamelijk als je voldoende bewegingsvrijheid wilt hebben, als je een flink stuk de lucht in moet en als je stevig moet kunnen staan. Dit zijn allemaal zaken die met steigers en ladders lastiger te bereiken zijn. Op je ladder sta je altijd maar op een sport en moet jij jezelf goed in evenwicht houden. Je kunt daardoor vaak maar weinig kanten op en dat beperkt je in je bewegingsvrijheid. Ook moet je dan altijd een stevige plaats hebben om de ladder neer te kunnen zetten, zowel op de grond als een stuk omhoog. Met een steiger heb je altijd het nadeel dat je deze niet zo gemakkelijk verplaatst. Met hoogwerkers heb je van deze zaken geen last.

Hoogwerkers voor klussen ideaal

Het grote voordeel van hoogwerkers is dat je deze bijna op iedere gewenste plek neer kunt zetten, zolang de ondergrond maar stevig genoeg is en vlak is. Je kunt bovendien de bak waar jijzelf in staat verplaatsen, zodat je mobiel blijft en overal bij kunt komen. Een ander pluspunt is dat jij zelf stevig staat in het bakje, je voeten hebben een vlakke ondergrond onder zich en je kunt je daardoor vrij bewegen. Wel zo handig tijdens het klussen! Daar komt bij dat je met hoogwerkers veel grotere hoogtes kunt bereiken dan met steigers en ladders, waardoor het voor veel meer soorten klussen heel erg geschikt is. Of je nu dus wat dakpannen moet vervangen, een dakraam wilt plaatsen, een boom moet snoeien of een lamp in de nok van een grote schuur moet vervangen, met behulp van dit materiaal zal je dit altijd lukken. Kies dus voor stevigheid en zekerheid en kies voor het gebruik van een van de verschillende soorten hoogwerkers die er zijn.

Diverse varianten

Er bestaat namelijk verschil in de hoogwerkers die er gemaakt worden en dat heeft te maken met de manier waarop het bakje waar jij in staat omhoog gaat. Zo bestaat er de:

  • knikarm constructie
  • de telescoop
  • de spin
  • de schaar

Welke variant voor jouw klus de beste optie is, dat kun je het best aan een professional vragen. Moet jij een klus op hoogte doen, dan kun je prima een van de verschillende hoogwerkers die er zijn huren, bijvoorbeeld bij Kuipers. Zij bieden 35 exemplaren te huur aan, waardoor je eigenlijk altijd wel bij hen terecht kunt. Zij kunnen jou bovendien uitstekend adviseren over welke variant voor jouw klus de juiste optie is. Zij hebben immers heel veel ervaring met het werken met dit materieel, waardoor zij als geen ander weten wat het best werkt voor welk soort klus en in welke situatie. Leg dit dus gewoon eens aan hen voor als jij het niet zeker weet. Weet jij al wel wat je nodig hebt? Vraag deze dan gewoon meteen aan via het formulier op hun website, dit gaat echt heel eenvoudig! Ben jij op zoek naar een verhuurder van hoogwerkers, dan is Kuipers dus het bedrijf om voor te kiezen!