Hoe kun je je ventilatie reinigen?


Als je in jouw bedrijfspand gebruik maakt van een ventilatie-systeem is het belangrijk deze zo nu en dan te laten reinigen. het systeem is namelijk bedoeld om de lucht te zuiveren, maar als het vanbinnen vuil is geworden doet het zijn werk natuurlijk minder goed. De ventilatie reinigen kun je laten doen door biolab. Dit bedrijf levert allerlei diensten op het gebied van luchtzuivering en legionella preventie. De ventilatie reinigen is een van de diensten die ze met betrekking tot de luchtkwaliteit in uw pand aanbieden. Het ventilatiesysteem helpt namelijk bij het continue verspreiden van verse lucht, maar als dit vanbinnen vervuild is kunnen alsnog bacteri├źn en kleine stofdeeltjes in de lucht blijven hangen. Het is dan ook niet voor niets verplicht om zo’n ventilatiesysteem zo nu en dan te laten reinigen. Doe je dit niet, dan kunnen al deze rondvliegende stofdeeltjes in de longen van de gebruikers van het pand terechtkomen. Dit wil je natuurlijk voorkomen, zeker als het je eigen werknemers betreft. biolab raadt aan om ventilatiekanalen zo ongeveer om de drie tot vijf jaar te laten reinigen. Maar voor luchtbehandelinssystemen in gebouwen met weinig verontreiniging kan dat ook om de tien jaar. Het hangt dus een beetje af van het type bedrijf dat zich heeft gevestigd in het pand, en wat voor risico’s de bedrijfsactiviteiten met zich meebrengen op het gebied van de luchtkwaliteit. Is de ventilatie reinigen op dit moment nodig? Schakel dan de professionele hulp in van biolab. 

Ventilatie reinigen is stroom besparen

Het reinigen van het ventilatiesysteem in uw pand heeft meerdere voordelen, namelijk:

  • De lucht wordt er schoner door doordat het optimaal functioneert
  • Je bespaart er stroom door doordat de warme lucht beter circuleert
  • De capaciteit van de ventilatie gaat erop vooruit

Het is dus niet alleen aantrekkelijk voor de gezondheid van iedereen die het pand gebruikt om de ventilatie te reinigen, maar ook voor de portemonnee! Het is namelijk echt zo dat wanneer een ventilatiesysteem ontdaan is van de laag stof die erin lag, het de lucht veel beter verspreid, dus ook de warme lucht in de winter. Als gevolg daarvan hoef je minder te stoken en dat scheelt al gauw honderden euro’s op jaarbasis als je het hebt over een middelgroot bedrijfspand. Het is natuurlijk niet gratis om door biolab je ventilatiekanalen te laten reinigen, maar het levert dus ook daadwerkelijk iets op.

Ademhalingsproblemen door slechte ventilatie

Je staat er vaak niet zo bij stil, maar je ventilatie reinigen is echt beter voor de gezondheid van de mensen die het pand gebruiken. De lucht wordt over het algemeen namelijk steeds ongezonder, ook als je gewoon buiten loopt, en dan wil je natuurlijk dat deze in jouw bedrijfspand van een betere kwaliteit is. Je wilt dat jouw werknemers vrij kunnen ademen en geen gezondheidsklachten ontwikkelen naar aanleiding van het inademen van vervuilde lucht. Buiten werktijd heb je daar helaas geen invloed op, maar op de werkvloer wel, door van tijd tot tijd de ventilatie te reinigen. Wanneer de ventilatiekanalen schoon zijn ben je binnen jouw bedrijfspand weer verzekerd van schone en frisse lucht, en verklein je de kans op gezondheidsklachten bij je werknemers aanzienlijk. 

Lees meer…