Meer weten over zoogdieren?

Moet jij een verslag schrijven of een spreekbeurt houden over bijvoorbeeld zoogdieren? Dan moet je natuurlijk eerst de nodige kennis hierover vinden. Waar vind je nu betrouwbare informatie, in begrijpelijke taal? Daarvoor ben je bij dierenwiki aan het juiste adres! Zij bieden een hele database aan kennis, zodat je precies die informatie over zoogdieren kunt vinden waar jij naar op zoek bent. Zo heb jij alles bij de hand wat je nodig hebt om een goed verhaal hier over te kunnen schrijven of te vertellen!

Wat voor informatie?

Nu vraag je je misschien af wat voor informatie dierenwiki nu precies allemaal aanbiedt. Als we het even bij de zoogdieren houden, dan kun je op deze website bijvoorbeeld ontdekken hoeveel verschillende soorten er op aarde leven die in deze categorie vallen. Dit zijn er waarschijnlijk heel veel meer dan jij gedacht had, namelijk zo’n 5500! Maar dat is niet het enige, wist je bijvoorbeeld dat deze 5500 soorten onderverdeeld worden in 28 ordes? Dit zijn groepen van dieren die soort van familie van elkaar zijn. We gaan hier niet al die 28 verschillende ordes opnoemen, maar we noemen er wel een paar, namelijk:

  • roofbuideldieren
  • knaagdieren
  • haasachtigen
  • vleermuizen
  • walvissen
  • primaten

Je zult misschien niet gedacht hebben dat deze diersoorten allemaal bij de zoogdieren horen, maar dat is toch echt het geval! Naast informatie over deze onderverdeling in ordes, geven ze ook aan wat nu precies de bepalende kenmerken zijn voor een zoogdier. Weet jij wat dit zijn? Een belangrijk kenmerk is natuurlijk de manier waarop zij zich voortplanten en de manier waarop jongen zich voeden, namelijk door bij de moeder te drinken. Maar het belangrijkste kenmerk is hoe het skelet is opgebouwd. Dat is natuurlijk een erg interessant feit om te weten! En zo kun je bij dierenwiki nog veel meer interessante feitjes leren over de zoogdieren. Je kunt bovendien bij iedere orde nog weer verder klikken en zo meer te weten komen over die specifieke groep of zelfs over een specifieke diersoort. Zoals waar ze leven en wat ze eten.

Meer dan alleen zoogdieren

Er is dus genoeg informatie op dierenwiki te vinden over zoogdieren in het algemeen, maar ook over specifieke ondersoorten. Maar er is veel meer op deze informatieve website te vinden. Je vindt er ook veel feiten over andere soorten dieren, zoals geleedpotigen, wormen en eencelligen. Ook als daar jouw interesse naar uitgaat, ben je bij deze website dus aan het juiste adres. Je vindt hier bovendien ook niet alleen maar informatie over zoogdieren en andere diersoorten, je vindt er ook veel afbeeldingen die je in een verslag zou kunnen gebruiken. Heb jij zelf al heel veel kennis van een bepaalde diersoort? Dan kun je die op deze website ook delen, net als foto’s die je van je favoriete dieren hebt. Zo kun je zelf meehelpen aan het bouwen van deze database die gericht is op het dierenrijk! Als je een echte dierenliefhebben bent en meer wilt leren over bijvoorbeeld zoogdieren of juist jouw kennis hierover wilt delen met anderen, dan moet je zeker eens een kijkje nemen bij dierenwiki!